Verkoop

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Martin de Regt Makelaars o.g. zijn betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten.

Begeleiding bij de bepaling van de juiste vraagprijs tot het gehele verkoopproces? Of alleen het opstellen van de koopovereenkomst of plaatsing op de belangrijkste woningsites? U krijgt wat u kiest en betaalt alleen voor wat u krijgt. Zo verwerken wij uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. Zeker in deze tijd vergt de verkoop van een woning een deskundige aanpak en een goede taxatie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt komt Martin de Regt Makelaars o.g. tot een realistische vraagprijs waar u profijt van heeft.

Een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Maar ook een vraagprijs waarin zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel en de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoop klaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. Martin de Regt Makelaars o.g. beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren makelaar feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De bieding strategie is uitvoerig met u doorgesproken. Martin de Regt Makelaars o.g. weet precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eindbod te komen.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. Martin de Regt Makelaars o.g. stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al of niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.

Maar eindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren. U hebt ook deze akte al uitvoerig met uw makelaar doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek. 

Neem contact met ons op