Uw pand goed verhuren?

Bij het verhuren van uw pand(en) komt nogal wat kijken. Zeker omdat regelgeving voor verhuur regelmatig wijzigt. En wat is een goede maar reële huurprijs?

Martin de Regt Makelaars o.g. kent de markt en adviseert u wat een geschikte huurprijs is. Ook verzorgt uw makelaar de bezichtigingen en de benodigde informatie zodat de huurder snel tot een beslissing kan komen. En is die beslissing positief, dan stelt uw makelaar een gedegen huurcontract op met duidelijke afspraken. Zodat ook het vervolgtraject naar tevredenheid verloopt en u er zo min mogelijk omkijken naar heeft. Uw makelaar kan eventueel ook optreden als beheerder van uw pand.

Huurcheck en Huurcheck Garantie

Martin de Regt Makelaars o.g. biedt u een compleet verzekeringsproduct aan waardoor u als verhuurder beschermd bent voor materiële schade aan uw verhuurde woning. De garantie vergoedt schade aan de opstal, inboedel en de daarmee samenhangende juridische kosten bij schade veroorzaakt door illegale huur zoals hennepteelt en onderhuur.

Onder de dekking valt ook schade aan bijvoorbeeld wanden of parketvloer door onzorgvuldig gebruik van de huurder en eventuele juridische kosten wanneer er een geschil optreedt over het huurcontract, bij de eindoplevering etc.

Zorgeloos, veilig en verantwoord verhuren

U wilt uw woning uiteraard zorgeloos verhuren. Maar hoe weet u zeker dat de huurder betrouwbaar en kredietwaardig is? Martin de Regt Makelaars o.g. gebruikt daarom het Huurcheck validatiesysteem van Huurcheck Nederland. Hiermee wordt onderzoek gedaan naar de huurder met behulp van verschillende screeningsmethodieken. Zo wordt de huurder gecheckt op onder andere identiteit en inkomsten.

Goedgekeurde huurtransacties

Ook kunt u er zeker van zijn dat het huurcontract dat u in samenwerking met uw makelaar opstelt voldoet aan de laatste eisen op het gebied van de huurwetgeving en waarin is opgenomen dat uw woning voldoet aan de verhuurveiligheidsvoorwaarden.

Als alle onderliggende documenten aanwezig zijn voor de verhuurtransactie, de nodige stappen in het proces zijn doorlopen en de huurder is gecheckt ontvangt u een onafhankelijk eindrapport gevalideerd door Huurcheck Nederland.

Verhuurrisico’s in kaart gebracht

De eindconclusie in het rapport geeft door middel van een kleurcodering duidelijk inzicht in de risico’s om uw woning aan de betreffende huurder te verhuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie codes: rood, oranje of groen. De code rood geeft aan dat het dossier incompleet is en bepaalde checks nog gedaan moeten worden. Bij code oranje is alle administratie op orde en zijn de screeningsmethodieken voor de verhuurtransactie correct doorlopen, maar zijn er twijfels over de huurder. Uw makelaar zal u hierop wijzen waardoor hij/zij aan zijn zorgplicht naar u heeft voldaan, maar laat de beslissing aan u over om met deze huurder in zee te gaan. Ideaal is code groen. De makelaar heeft aan zijn zorgplicht voldaan en de huurder lijkt van onbesproken gedrag. Helaas is het niet mogelijk om alle risico’s uit te sluiten. Dit is dan ook de reden waarom Martin de Regt Makelaars o.g. u de Huurcheck Garantie aanbiedt.

Neem contact met ons op